Kazım Karabekir Ortaokulu

Dumlupınar Mah. Demirciler Cad. No2 Ümraniye / İstanbul
Vizyon
Biz Kazım Karabekir Ortaokulu olarak; İstiyoruz ki; Öğrencilerimiz bedenen,zihnen,ahlaken ve ruhen dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişsin. / Öğrencilerimiz topluma karşı sorumluluk duygusuna, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip olsun. / Öğrencilerimiz sevgi ve hoşgörü iklimini soluyan, herkesle diyaloga açık,duygu ve düşüncelerini ifade edebilen bir insan olarak yetişsin. / Öğrencilerimiz ilgi,istek ve yetenek ve yaşlarına uygun becerileri kazanarak yüksek öğretim kurumlarına hazırlansınlar ve üniversite giriş sınavında en üst dereceleri alsın. / Öğrencilerimiz Türkçe’yi çok iyi kullanmakla birlikte küreselleşen dünyada herkesle iletişim kurabilecek şekilde İngilizce’yi de aktif olarak kullansın. / Öğrencilerimiz ezberci olarak değil anlayarak öğrenen, öğrenmeyi öğrenmiş, aktif ve üretken,eleştirel bakışın yanında çözüm üretebilen, kendine güveni gelişmiş, hayata hazır insanlar olarak yetişsin.
Misyon
Başarıyı yakalamak oldukça zordur. Belki de bundan daha zor olan ise her zaman başarılı kalmaktır. “Sevgiyle öğretilenlerin kalıcı olduğuna inanıyoruz.” anlayışıyla yola çıkan Kazım Karabekir Ortaokulu, eğitim ve öğretim hayatında her zaman başarılı olmayı hedeflemektedir. Sadece başarılı olmak değil, önde ve örnek olmanın bilinciyle hiç durmadan hedeflerimizi büyütme çabası içindeyiz. Bu amaçla hedeflerimize ulaşmak için ilk günden itibaren ne çalışmamızdan ne de inançlarımızdan ne de hayallerimizden vazgeçmedik. Hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz, ilerlemeye devam edeceğiz. Öğrencilerini, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyetin temel ilkelerine, Anayasada ifade edilen Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş, kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletin hizmetinde kullanmayı hedefleyen yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim (Normal Öğretim)
Normal Öğretim : 08:50 - 15:00
Ulaşım
Ümraniye santral durağından Seyrantepe minibüsleri, Üsküdar´dan 11 ST otobüsü okulumuzun önüne kadar gelir.Kadıköy´den 20 K otobüsü de 5 dk yürüme mesafesinden geçer.
Ümraniye Merkeze 10 Dk.